Значителни валежи днес и утре

  • 11 юни 2023 13:22

  • 1643
  • 0
Значителни валежи днес и утре
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Валежи и гръмотевици ни очакват в следобедните часове - главно в Западна и Централна България. Има условия и за градушки, а по-значителни ще са количества главно в планините и планинските райони. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 25°.

През нощта все още ще превалява само на изолирани места главно в западните райони от страната. Минималните температури утре ще са между 15° и 18°. Максималните - между 24° и 29°, в Западна България - малко по-ниски, в София - около 21°. Ще духа слаб по Черноморието до умерен вятър от изток-североизток. В Западна и Централна България отново ще се развива купесто-дъждовна облачност и в много райони ще превали и прегърми.

Увеличават се районите с обявено предупреждение - код жълто - почти в цялата западна половина от страната валежите ще са интензивни и значителни по количество, остават и условията за градушки.

Жълт код за валежи и гръмотевици

В планините сутринта само в отделни райони, а около и след обяд - на много места ще има валежи и гръмотевици, интензивни и значителни по количество. Ще духа умерен вятър с посока от север-североизток, по високите части от от юг-югоизток.

Валежи, гръмотевици и градушки ще има и в близките 5 дни - главно в Западна и Централна България, но в сряда - и в източните части от страната. Максималните температури в повечето райони през периода ще са между 23⁰ и 28⁰.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1643 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини