Прогноза за времето

  • 09 юни 2023 13:05

  • 348
  • 0
Прогноза за времето
©
Слушай новината Слушай новината

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Значителна ще е облачността над югозападните райони и там на отделни места ще продължи да превалява дъжд. Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за юни.

Утре над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици, на отделни места ще са значителни по количество. Над останалата част от страната ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°, в София около 26°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб северозападен вятър. Максимални температури - между 25° и 27°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над масивите в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Над останалите райони ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността.  Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, преди обяд по билата от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра - около 11°, предаде БТА.

Проф. Рачев обяви задава ли се истинското лято

 И в неделя в Източна България ще бъде предимно слънчево. Над Западна и Централна ще се развива купеста, в следобедните часове и купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, има и условия за градушки. Повишена е вероятността за значителни локални валежи в западните райони. Вятърът ще е слаб, по Черноморието до умерен от североизток. 

В по-голямата част от страната дневните температури ще достигат, в отделни райони и ще надхвърлят 30°.

В началото на следващата седмица през страната ще премине студен атмосферен фронт. В понеделник на много места, главно в северозападната половина от страната, ще има валежи с гръмотевични бури и градушки. По-висока вероятност за значителни количества и интензивни явления има в Западна и Централна България, както и в отделни североизточни райони. Вятърът временно ще е от северозапад, температурите ще се понижат с 4-5 градуса. Най-малка е вероятността за валежи в Югоизточна България, където ще бъде и с най-високите температури.

Последвайте канала на

Калина Христова
348 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини