Нестабилното време ще продължи до 3 юни

  • 25 май 2023 07:30

  • 2300
  • 0
Нестабилното време ще продължи до 3 юни
© Novini.bg/ Canva

Слънчево време с дъжд и гръмотевици се редуваха през последните дни. Синоптикът на Bulgaria ON AIR Петър Янков прогнозира, че времето ще продължава да бъде динамично.

"Гръмотевиците ще бъдат често явление. Валежите ще бъдат с краткотраен характер. Днес бързо ще се увеличава облачността, възможни са и градушки. Условия за силни гръмотевични бури има в Югозападна България и североизточните райони. Температурите ще бъдат между 21 и 26 градуса, близки до климатичните норми за месец май", каза той в "България сутрин".

Ето какво време ни очаква днес

И през следващите дни тези явления ще бъдат чести, включително в Гърция, където българите вече тръгнаха да плажуват. При нас условията за силни гръмотевици се запазват в западните райони, на изток ще има по-малко валежи, показват още прогнозите на Янков.

Температурата на водата по нашето Черноморие все още не е приятна, очаква се тя да стане такава в края на юни. Началото на юни също ще бъде дъждовно, като повече валежи ще има в западните райони, посочи синоптикът.

По думите на Петър Янков по-продължителен период с по-стабилно и слънчево време се очертава между 3 и 7 юни, когато превалявания са възможни само по планините. Следващият по-продължителен валежен период започва от 7 юни.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2300 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини