Проф. Рачев: Ще има валежи, но времето ще е априлско и топло

  • 14 април 2023 08:52

  • 3179
  • 0
Проф. Рачев: Ще има валежи, но времето ще е априлско и топло
© БТВ

Като чета в мрежата какви страхотии с времето се задават, прегледах наново картите. Времето ще си бъде априлско и топло. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачевпроф. Георги РачевПроф. Георги Рачев е роден в София. През 1979 г. завършва география и втора.

През България ще премине студен фронт от запад на изток. Максималните температури ще са между 15 и 20 градуса.

„Трябваше да бъде много страшно – няма да бъде. Сигурно ще превали, както е нормално да бъде в средата на април. Започва сезонът на гръмотевичните бури“, обясни той.

По планините ще се осъществи обещанието да се карат ски на Великден, но ще е за последно. Скиорите да карат само по пистите. Не е добре да се излиза отвън, защото сега са пролетните и меки лавини“, подчерта климатологът. В София в събота се очаква хубаво и слънчево време. В неделя срещу понеделник започват валежите, които ще продължат до петък.

Двуседмичната прогноза за Пловдив показва гръмотевични бури в следващите дни. В сряда, четвъртък и петък ще е по-хладно. След 22 април се очаква нормализиране. В Стара Загора от събота започват валежи, които ще продължат до сряда. Максималните температури ще са 16 градуса. Във Варна е преодолян периодът на засушава е преодолян.

Язовирът „Ясна поляна“ се понапълни. Валежите по Черноморието ще продължат. Те няма да са от сутрин до вечер, а с пролетен характер – бързо редуващо се време. Температурата на морската вода е до 11 градуса“, обясни проф. Георги Рачевпроф. Георги РачевПроф. Георги Рачев е роден в София. През 1979 г. завършва география и втора. „Във Велико Търново времето ще бъде облачно. Април върви леко хладен с между 1 и 3 градуса под нормата“, уточни той.

Ето какво време ни очаква днес

Не всеки облак може да даде голям валеж или градушка. Ако има градушки, те ще са в Родопите и планинските места. Не се очакват в ниските места, но ще бъде слаба, каза още той.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3179 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини