Синоптик: Динамично време в следващите дни

  • 23 март 2023 09:32

  • 367
  • 0
Синоптик: Динамично време в следващите дни
© Novini.bg/ Canva

Пролетта дойде с дъжд и понижение на температурите през последните дни. Синоптикът Петър Янков поздрави в студиото на "България сутрин" всички метеоролози по случай Световния ден на метеорологията.

"Времето е много динамично, особено на Балканите. Непрекъснато се сменя. През 3 дни коренно се сменят процесите и не може да се очаква нещо по-добро, тъй като зимата беше много топла и времето е много динамично в този сезон", посочи Янков.

Времето: Валежите спират

Той заяви пред Bulgaria ON AIR, че валежите днес спират и ще има повече слънце, мъглите ще се разсеят и в петък времето ще бъде хубаво, с много слънчеви часове и температури до 18-22 градуса.

За събота прогнозата е бързо да се заоблачава, следобед и през нощта ще премине студен атмосферен фронт. Валежите ще бъдат по-интензивни следобед в западните райони, а през нощта в южните, като се очакват и гръмотевици.

"В неделя времето ще бъде подходящо за високопланински туризъм и за прекарване на почивния ден сред природата. На 1500 температурите ще бъде около 6-8 градуса, над 2000 м – около 4-5 градуса, което със слабия северозападен вятър ще създава приятни емоции на всички, които ще бъдат в планината", уточни Янков.

Синоптикът добави, че се очакват валежи и захлаждания, така че любителите на белите спортове ще бъдат изненадани с новите снеговалежи по планините в рамките на 2-3 см, които ще поддържат подходящи писти за упражняване на зимните спортове.

"Температурите вторник и сряда в населените места ще се понижат и ще бъдат между 6 и 12 градуса", каза Янков и добави, че максималните температури ще бъдат между 15 и 19 градуса.

По думите му засега дългосрочните прогнози са за стабилно време със затопляне, което ще започне от 31 март.

Радина Лазарова
367 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини