Пролетно време в следващите дни?

  • 17 февруари 2023 08:54

  • 1430
  • 0
Пролетно време в следващите дни?
© БТВ

"Пролетно време в следващите дни. Зимата свърши, тя беше миналата седмица. Това каза климатологът проф. Георги Рачев в предаването "Тази сутрин".

Събота и неделя ще има прекрасно време. Изключение ще има в Североизточна България, където ще превали. Сняг ще има по високите места. На пистите снегът е дебел и малко затопляне няма да се отрази на добрите условия за ски туризъм. В понеделник и вторник ни очаква понижение на температурите, добави той.

Ето какво време ни очаква днес

В столицата времето ще е на едни плавни вълни. 8-9 часа ще има слънце, което е астрономически възможното. В понеделник и вторник по-хладно с минимални температури 4 и 2 градуса, а максималните ще са 12 и 10 градуса. В Пловдив ще има сравнително слаб вятър, много слънце и липса на валежи, каза проф. Рачев.

Той подчерта, че по морето ще бъде топло, а водата около 5-6 градуса. Краят на месеца стигаме до 11 часа слънчево време, каза климатологът.

"Следващата събота и неделя е раздорът между големите модели. Европейският център дава сериозни валежи, включително и сняг, а американският модел не дава валежи", добави той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1430 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини