Отдъхваме си от екстремно студените дни

  • 13 февруари 2023 08:00

  • 5515
  • 2
Отдъхваме си от екстремно студените дни
© Novini.bg/ Canva

През уикенда температурите се повишиха и слънцето се показваше по-често. Ще продължи ли затоплянето?

"Ще си отпочинем от студените дни през тази седмица, защото ни очаква подобрение на времето с присъствие на много слънчеви часове. Температурите ще се повишат, а на места могат да достигнат и пролетни стойности. Минималните също ще се повишат, на места ще са около 0 градуса. Но не е изключено в райони като Северозападна България сутрешните температури да са до минус 5 градуса, във входа на деня ще се увеличат", каза синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на "България сутрин".

Ето какво време ни очаква днес

Тя поясни, че по Черноморието също ни очакват повече слънчеви часове.

"В планинските райони ще има доста слънце, но има опасност от лавини. На Свети Валентин и Трифон Зарезан се очакват слаби валежи от дъжд, които ще са от незначителен характер. Повече ще присъства слънчевото време и разкъсана облачност. До края на уикенда прогнозите са за слънчево време. Има едно захлаждане, което ще е след 20 февруари", допълни Янкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ от 26-28 февруари се очаква застудяване: "То ще е с наличие на повече снеговалежи. Допускаме, че валежите от сняг ще присъстват и в първите дни от март."

"Тази седмица вторник и сряда се очаква в Североизточна България да се увеличи вятърът, но той ще бъде силен в рамките на два дни. Мъгли ще има в сутрешните часове в Горнотракийската низина и по поречието на река Дунав", подчерта синоптикът.

Янкова добави, че и на Балканите се очаква хубаво време.

"В югоизточната част на Турция също се очаква повишение на температурите и минималните стойности ще са около 0°. Наблюдаваме повишение с градус, градус и половина като цяло на температурите, което означава, че намалява рискът от хипотермия и се увеличават шансовете за хората, които са под руините", коментира още тя.

Янкова припомни, че руски експерти излязоха с тезата, че сеизмичната активност на Земята се е увеличила, което означава, че ще има повече земетресения в бъдеще, като не се изключва фактът, че те да бъдат от 8 по Рихтер.

А в Източна Европа времето ще е доста студено, там ще има и интензивни валежи.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
5515 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
PaulaFox

2023.02.13 | 12:52

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 23 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id369032

2023.02.13 | 10:26

1
Че то не са започвали екстремно студени дни, кво екстремно има в няколко градуса под нулата, нормално е да държи около - 10 поне три месеца.

Добави коментар

Водещи новини