Циклон връхлита страната в следващите 48 часа

  • 26 януари 2023 07:50

  • 6690
  • 2
Циклон връхлита страната в следващите 48 часа
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Обширен средиземноморски циклон е причина за първата сериозна зимна обстановка у нас за този сезон. В следващите 48 часа на Балканите ще се излеят значителни количества дъжд, а в районите, където успее да проникне достатъчно студен въздух от север, ще падне сняг с натрупване на снежна покривка.

В хода на деня сняг ще вали първо в Югозападна, а после и в почти цяла Западна България. В часовете следобед особено интензивни ще са снеговалежите в Рило-Родопската област, някои котловини в Подбалкана, както и в Северозападна България. Междувременно в източната половина на страната валежите ще са от дъжд – в Хасковско, Кърджалийско и Ямболско в значителни количества.

В рамките на денонощието снежната покривка ще се колебае от 5-6 сантиметра в равнините до 25-30 в някои предпланински и планински райони. Ще има условия за навявания, преспи и усложнения в трафика по планинските пътища и проходите в цяла Западна България.

До края на седмицата можем да очакваме сняг в цялата страна

През нощта и в петък в хода на деня отново ще вали сняг. Отново в районите на изток валежите ще са предимно от дъжд. По-късно следобед и през нощта срещу събота ще има условия за обилни снеговалежи в Стара планина, Предбалкана и Дунавската равнина, а рано сутринта в събота и в Североизточна България. В Добруджа прогнозираната снежна покривка ще е между 5 и 10 сантиметра.

Дневните температури до края на седмицата ще се понижават и ще се колебаят между 0 и 5-6 градуса в Западна и Централна България. В източните райони – до 9-10 в четвъртък и петък и малко по-ниски през почивните дни.

Росица Валентинова
6690 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Kali

2023.01.26 | 08:49

2
Отврат....иде гадостта....
Улавия от Новини.бг

2023.01.26 | 08:26

1
цапа стените по София с "Радев ку.рво", преди пишеше по софийските дувари "Радев умри". ДАНС, спите ли.

Добави коментар

Водещи новини