Сняг и студ сковават страната

  • 25 януари 2023 10:12

  • 8220
  • 1
Сняг и студ сковават страната
© Novini.bg/ Canva

Минималните температури в страната днес ще бъдат от минус 1 до 4 градуса. Над страната ще се настани студен и влажен въздух, облачността ще бъде значителна - със слаби валежи западните и южните райони.

По високите западни полета и в Дунавската равнина дъждът ще преминава в сняг, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова. 

Максималните температури в населените места ще бъдат от 2 до 9 градуса, а по Черноморието - около 6-7. Над планините ще бъде ветровито и облачно, със снеговалежи. 

Серия от средиземноморски циклони от Европа ще се насочат към Балканите през следващите дни - валежите от дъжд и сняг ще бъдат чести явления от четвъртък до неделя.

В четвъртък се очакват интензивни валежи в Западна България, които през следващите дни ще обхванат и централните части на страната, а на места и в Североизточна България. Температурите ще се понижат значително в края на работната седмица - сутрин ще бъде до минус 2 градуса. 

В събота валежите постепенно ще спират.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
8220 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2023.01.25 | 13:38

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини