Снегът се отлага-ето за кога

  • 24 януари 2023 13:28

  • 68526
  • 5
Снегът се отлага-ето за кога
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Снегът се отлага временно. Проливни валежи от дъжд и обилни снеговалежи се очакват в четвъртък, петък и събота. Ще се образува и снежна покривка.

Райони с дъжд и сняг ще има и в следобедните часове, на повече места в западната половина от страната. Максималните температури в повечето райони ще бъдат между 2 и 6 градуса, в комбинация с умерен, по Черноморието силен вятър от изток-североизток.

До полунощ на места в Югозападна България все още ще превалява слаб сняг. Минималните температури утре ще бъдат между минус 3 и 2 градуса, в София след плюс 2° тази сутрин утре ще бъде минус 1°, а максималните ще бъдат между 2 и 7 градуса. Ще преобладава облачно време. Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието умерен вятър от север-североизток.

Проф. Рачев: До час и половина идва снегът

Облачността и в планините ще бъде по-често значителна. Ще духа умерен вятър също с посока от север-североизток, който до края на деня по високите и открити части ще се ориентира от север-северозапад. Максималните температури в курортите ще останат под нулата.

В по-голямата част от Европа, която е под влиянието на обширен антициклон, ще остане слънчево. Ще вали в северните части на Скандинавския полуостров, на Апенините, както и на Балканите.

У нас след утре отново ще вали, на много места интензивно, като в повечето райони валежите ще са от сняг. Ще се образува снежна покривка. Ще бъде ветровито. Ще има условия и за поледици. Очакванията са в неделя валежите да отслабват и спират.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
68526 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Todorov

2023.01.25 | 11:17

5
Нали все пак горивото е скъпо трябва да се налее доста гориво за хеликоптер да пръска сняг щом отлагат снега представете си за какво и да рече бате ,
Gt todorov

2023.01.25 | 11:16

4
Отлагат времето в момента защото нямат гориво хеликоптерите да пръскат отгоре с някак сигурно заради това го отлагат
Цццц

2023.01.24 | 20:50

3
Щом и времето взе да се отлага като в народното събрание,стана ужас...кво време дойде..ще вали ...няма да вали...малко като ще ходим ...няма да ходим...
СНЯГ НЕМА ДА ИМА

2023.01.24 | 18:26

2
ЩЕ ВИ УМОРА С ГЛАД!
Stamatis

2023.01.24 | 14:43

1
Всички искаха сняг, след два дена като навали из града и започнат катастрофи, задръствания и счупени кокали по улиците, всички пак ще се молят за мекото време!

Добави коментар

Водещи новини