Жълт код за силен вятър в 17 области

  • 06 януари 2023 08:00

  • 520
  • 0
Жълт код за силен вятър в 17 области
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Днешният ден ще бъде доста ветровит. Северозападният вятър се усеща най-вече в Дунавската равнина и части от Тракия. Затова и в тези райони е обявен жълт код за опасно силен вятър със скорост до 70-80 километра в час.

В Южна и Източна България има разкъсани облаци, които бързо ще намаляват. Така около и след обяд над цялата страна ще е предимно слънчево.

Максималните температури ще достигат между 9 и 14 градуса, но вятъра ще създава усещане за малко по-студено време.

Ветровито е и в планините. По билото на Стара планина поривите ще надхвърлят 100 километра в час. Иначе денят започва с малко облаци, които следобед ще намаляват до слънчево време.

Днес ще преобладава слънчево и ветровито време

Въпреки това  се пренася по-студен въздух и температурите ще се понижат. На 2000 метра те ще останат отрицателни, а в зимните ни курорти ще достигат около и малко над нулата.

През почивните дни времето ще остане предимно слънчево и спокойно. В низините и котловините обаче ще има мъгли, които в неделя ще се задържат почти през целия ден. Новата седмица също ще започне с мъгли. Във вторник ще е облачно. Още преди обяд дъжд ще завали в Западна България, след което валежите ще обхванат цялата страна. Ще застудява и в нощта срещу сряда на места дъждът ще преминава в сняг.

Калина Христова
520 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини