Ето какво време ни очаква в първите дни на коледната седмица

  • 19 декември 2022 13:13

  • 655
  • 0
Ето какво време ни очаква в първите дни на коледната седмица
©

В широки граници са минималните температури днес, почти навсякъде в Дунавската равнина и високите полета на Западна България са отрицателни, в София – минус 1°.

В голям интервал ще бъдат и максималните температури – от 0° до 9°. След обяд видимостта почти навсякъде ще се подобри, а облачността ще намалее. В Източна България ще духа умерен, по Черноморието – временно силен вятър от север-североизток.

През нощта ще бъде безоблачно, със слаб североизточен вятър и утре сутринта ще бъде още по-студено, с минимални температури между минус 6 и 0 градуса.

Седмицата започва с облаци и студ

В сутрешните часове в източните райони и в Дунавската равнина видимостта ще бъде намалена. През деня ще бъде слънчево, с максимални температури между 2° и 7° и слаб вятър от изток-североизток.

Слънчево време и в планините. Ще духа слаб югоизточен вятър, а температурите там ще започнат да се повишават.

И на Балканите ще преобладава слънчево време, на места със сутрешни мъгли. Слънчево ще бъде и в много райони от Италия, както и в Източна Испания. Дъжд ще вали на много места в Западна и Централна Европа, а сняг в северните райони на Скандинавския полуостров. В Украйна ще има условия за поледици.

У нас в сряда ще започне повишение на температурите, което ще продължи и през следващите дни. Ще има и все по-вече слънчеви часове, но и много райони със сутрешни мъгли, на места трайни.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
655 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини