Мъгли сутрин и слънце следобед

  • 07 ноември 2022 06:30

  • 659
  • 0
Мъгли сутрин и слънце следобед
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

След преминаването на циклона „Ева” времето ще се успокои за няколко дни. Очаква ни типична есен – с мъгли сутрин и слънце следобед. В понеделник все още са възможни слаби ръмежи в някои северозападни райони, където и облаците ще се задържат почти през целия ден. В останалата част на страната - до обяд в низини, котловини и покрай водоеми ще има условия за мъгли. В часовете до вечерта ще се показва слънце. Дневните температури ще между 14 и 19 градуса, в планините - между 6 и 12.

През нощта и във вторник до обяд облаците за кратко ще са повече с възможни слаби превалявания в западната половина на страната. В сряда и четвъртък ще е мъгливо сутрин, но слънчево следобед. Дневните температури ще достигат 18-19 градуса в традиционно топлите райони.

Край на топлото време: Значителни валежи в края на седмицата, идва студ

От петък ще започне да нахлува по-хладен въздух от северозапад. С преминаването на студен атмосферен фронт ще е ветровито и ще захладнее още малко. До неделя в много райони на страната ще превали дъжд, а по-високо в масивите на Западна България ще падне и сняг.

Около средата на месеца страната ни ще попадне под влиянието на арктически въздушни маси. Сутрин температурите ще се колебаят около и под нулата, а следобед няма да превишават 10-12 градуса. Ще има есенни валежи, които в планините и някои по-високи предпланински райони ще са от сняг. Времето ще остане късно-есенно нестабилно до към 18-20 ноември, след което предстои по-сух период и по-високи дневни температури.

Последвайте канала на

Калина Христова
659 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини