Уикенд прогноза за времето

  • 28 октомври 2022 11:50

  • 830
  • 1
Уикенд прогноза за времето
© Novini.bg/ Canva

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. Минималните температури ще са между 3° и 8°, в София - около 4°.

Утре ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места в източните райони, в Горнотракийската низина и по поречието на Дунав ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са между 18° и 23°, в София - около 19°.

Сутринта на места по Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 17° и 21°. Температурата на морската вода е 16 - 17°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 8°.

Слънце в петък

В неделя и понеделник ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността, по-значителни в неделя сутрин главно над Източна България, в понеделник - над повече райони. В Югозападна България ще е почти тихо, в останалата част от страната ще духа слаб, временно до умерен вятър от северозапад, в източните райони в понеделник - от север-североизток. Остава топло за периода. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
830 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.28 | 17:27

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини