Съботата ще е слънчева

  • 21 октомври 2022 12:58

  • 298
  • 1
Съботата ще е слънчева
© Pixabay

През нощта ще преобладава ясно време, в повечето райони ще е тихо. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде БТА.

На места главно в Горнотракийската равнина и котловините ще се образува мъгла или ниска инверсионна облачност. Минималните температури ще са между 1°С и 6°С, в София - около 3°С.

Утре ще е предимно слънчево. Ще има временни увеличения на облачността, средна и висока, по-значителна - в Северна България. Ще духа слаб, в североизточните райони - умерен, вятър от юг-югозапад и с него ще се затопли. Максималните температури ще са между 19°С и 24°С, в София - около 21°С.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има по северното крайбрежие. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 16°С и 20°С. Температурата на морската вода е 16°С - 17°С. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще има разкъсана висока облачност, по-значителна - над Стара планина. Ще духа слаб запад-югозападен, по най-високите части - умерен, северозападен вятър. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 18°С, на 2000 метра - 12°С.

Голяма е вероятността зимата да е по-топла с 1 градус над нормата

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, в неделя ще е умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина - временно силен, в понеделник - ще отслабне. Температурите ще са сравнително високи за втората половина от октомври, минималните - между 6°С и 11°С, а максималните - между 20°С и 25°С. 

Последвайте канала на

Десислава Станева
298 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.10.21 | 13:05

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини