Есента подрани!

  • 19 септември 2022 10:35

  • 1095
  • 1
Есента подрани!
© Pixabay

Минус 1.7 градуса минимална температура е измерена тази сутрин в Чепеларе, според данни на Метеорологичната станция на вр. Рожен.

В района на Рожен термометрите отчитат положителни стойности, като минималната е 1 градус. Времето в област Смолян остава през деня хладно с по-ниски температури от обичайните за септември.

На много места в страната тази сутрин падна и първата слана.


Предупрежденията за сняг в планините станаха реалност. В Боровец падна и първия сняг. Хижа Ястребец побеля.

Анастасия Стойчева, ръководител отдел „Метеорологични прогнози”, към НИМХ коментира пред Нова текевизия, че ни очакват още динамични метеорологични събития през септември.
Предимно слънчево начало на седмицата
„Застудяването ще доведе и до сняг в районите над 1500 м, което е сравнително необичайно явление”, каза синоптикът. Ще има и условия за слани. В идните дни се очакват температури, които са значително по-ниски от климатичните норми за септември. Причина за студеното време се оказва циклон, който ще продължи да обхваща голяма част от Европа и ще влияе и на Балканите, допълни синоптикът.

Десислава Станева
1095 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.09.19 | 12:01

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини