Валежи ни очакват до четвъртък, после времето се оправя

  • 22 август 2022 09:38

  • 1007
  • 0
Валежи ни очакват до четвъртък, после времето се оправя
© Pixabay

"Обстановката в нашата страна и съседните държави е доста динамична. На Балканите времето ще се запази все така динамично. Ще има интензивни валежи и градушки", посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова в студиото на "България сутрин". 

"В Северозападна и Западна България валежите бяха доста интензивни. В Своге успя да падне градушка с размер на лешник. Дъждовното време продължава. През цялата нова седмица ще има интензивни валежи с гръмотевични бури придружени с градушки. За днес е обявен жълт код за опасно време с интензивни валежи за Монтана, Ловеч, Плевен, Пазарджик, Враца и Габрово", каза Янкова. 

И апелира всички, които са решили да минават през проходите, да бъдат много внимателни, защото нивата на реките доста са се повишили след интензивните валежи и могат да излязат от коритата си и да предизвикат локални наводнения. 

По думите ѝ валежите ще продължат до четвъртък, след това времето ще започне да се успокоява. 

Времето днес: Гръмотевични бури и градушки

"И отново в петък, събота и неделя ще има доста високи температури. На места градусите ще достигнат до 36 градуса. Температурите по Черноморието ще се запазят доста високи, а морската вода е прекрасна за плуване. За планински туризъм няма да бъде подходящо през следващите няколко дни, защото в следобедните часове ще се образува купесто-дъждовна облачност", допълни синоптикът пред Bulgaria ON AIR.  

Янкова отбеляза, че септември месец ще бъде също слънчев и ще става за плаж. 

Десислава Станева
1007 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини