Горещо в почти цялата страна днес

  • 16 август 2022 06:15

  • 704
  • 0
Горещо в почти цялата страна днес
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 31 и 34 градуса, в София - около 29°.

 

И по Черноморието ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове на много места ще има валежи и гръмотевици. Ще духа слаб южен вятър. Максималните температури ще са от 29° до 32°. Температурата на морската вода е около 26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 

В планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 17°.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево, вероятността за валежи е малка. Вятърът ще е слаб, в сряда и четвъртък от запад, в петък от юг-югозапад. Температурите ще се повишат и в петък максималните ще бъдат между 34 и 39 градуса.

Ще спрат ли летните дъждове

През почивните дни със силен вятър от северозапад ще прониква по-хладен въздух и температурите ще се понижат с 5-6 градуса. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще има валежи и гръмотевични бури. Възможни са и градушки.

Последвайте канала на

Калина Христова
704 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини