Идат захлаждане и дъжд

  • 05 юли 2022 09:15

  • 6062
  • 1
© Pixabay

В следващите дни ще отбележим високи температури, с максимуми между 28 и 33 градуса. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачевпроф. Георги РачевПроф. Георги Рачев е роден в София. През 1979 г. завършва география и втора.

В прогнозата за тази седмица се наблюдава една нестабилност в атмосферата, особено в Западна България. Тази нестабилност ще води до следобедни валежи в западната половина на България до петък. След петък на повече места в следобедните часове ще има валежи. Валежите ще бъдат с типично летен характер, във втората половина на деня, заяви проф. Рачев.

Очаква се една бавно понижение на температурите, а от петък започва и едно по-съществено понижение на температурите, като те ще останат в типичните летни граници. За Западна България и високите котловинни полета в събота и в неделя максималните температури ще бъдат между 20 и 24 градуса. Ще ни се стори хладно на тези 30 градуса, които отбелязваме от няколко дни, посочи климатологът.

Той прогнозира, че по нашето Черноморие температурите няма да се понижат съществено, а ще останат достатъчно високи, със слаби превалявания.

В планините ще има валежи, нараства и вероятността за гръмотевични бури, заяви проф. Георги Рачевпроф. Георги РачевПроф. Георги Рачев е роден в София. През 1979 г. завършва география и втора.

По думите му т.нар. климатични горещници са на 28,29 и 30 юли. Според народните вярвания колкото по-топло и по-сухо е през горещниците, толкова по-студено ще бъде през зимата, отбеляза проф. Рачев.

Ето какво време ни очаква днес

По материала работиха Галя Георгиева и Константин Веков

Novini.bg
6062 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.05 | 13:35

1
❤️Спрете да се дрогирате. Знам един сайт, където хиляди самотни момичета чакат да бъдат прецакани. Проверете ги на връзката ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини