Жегите ще продължат и през следващите дни

  • 04 юли 2022 08:21

  • 4898
  • 1
Жегите ще продължат и през следващите дни
© Pixabay

"Жегите ще продължат и през следващите дни. Има условия за опасни явления и градушки. В Северозападна България е възможно да се развият по-мощни гръмотевични бури. В четвъртък и петък студен атмосферен фронт ще понижи температурите и в източните райони на по-голямата част от страната очакваме превалявания. В източните райони има условия за градушки", каза синоптикът Александрина Янкова в "България сутрин".

Тя обърна внимание, че до сряда очакваме много високи температури, а в най-топлите места в Южна България градусите ще достигнат до 41 на места. По думите ѝ в следобедните часове в по-високите части на планините има условия за проливни валежи. Синоптикът поясни, че в четвъртък ще се усети понижението на температурите и в края на седмицата ще усещаме по-значително захладняване, тоест градусите ще достигнат 31 градуса. 

"В неделя имаме данни, че ще се стабилизира атмосферата. В съботния ден ще бъде по-динамично времето. Тогава се очаква повече проливни валежи. В неделя ще си остане хладно за сезона. До средата на седмицата по Черноморието ще си бъде доста приятно за плаж. Температурите достигат 31 градуса, а температурата на морската вода се покачи до 26 градуса. След четвъртък валежи ще обхванат и Черноморието", обясни Янкова пред Bulgaria ON AIR.

Тя отбеляза, че в планините е прекрасно за разходка до обяд, защото в следобедните часове ще превалява. Според нея атмосферният фронт засяга Балканите и в съседните ни държави ще има захлаждане и проливни валежи. Синоптикът. съобщи, че в Централна Европа ще бъде облачно и се очаква динамично време, а интензивни валежи ще има по цялото Средиземноморие, Полша, Прибалтика, Русия и Украйна. 

Десислава Станева
4898 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.04 | 13:18

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини