Хладно време днес

  • 11 април 2022 06:48

  • 723
  • 0
Хладно време днес
© Novini.bg

Днес преди обяд валежите навсякъде ще отслабнат, в много райони временно и ще спрат и следобед само на отделни места, главно в Централна България и планините ще превали слабо.

Около обед и следобед от запад и облачността ще се разкъсва и намалява. Ще остане ветровито със силен вятър от север-северозапад. Вечерта вятърът ще отслабва. Минимални температури - между 2° и 7°; максимални- между 10° и 15°, в София - около 10°.

Над Черноморието облачността ще е значителна и до около обяд все още ще има валежи от дъжд. Ще е ветровито със силен вятър от север-северозапад, който вечерта ще отслабва. Максималните температури ще са 11°-12°. °. Вълнението на морето ще се усили и ще бъде 3-4 бала.

Проф. Рачев: На места до 27° в събота, в неделя – 10° надолу и дъжд

Над планините облачността ще е значителна. До сутринта валежите ще отслабнат. След обяд на отделни места, главно в Централна и Източна Стара Планина и Родопите ще вали сняг, под 800-1000 метра - дъжд, Около и след обяд от запад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа силен, временно и бурен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 6°.

През следващите дни времето ще бъде предимно слънчево. Сутрин ще е доста хладно, минималните температури ще са предимно между 0° и 5°, в отделни котловини и по-ниски, ще има условия за слани. Дневните температури ще се повишават.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
723 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини