След обяд ще има повече слънчеви часове

  • 13 март 2022 07:16

  • 503
  • 1
След обяд ще има повече слънчеви часове
© Novini.bg

Днес облачността ще е значителна, но след обяд от запад ще започне да се разкъсва. Ще бъде почти без валежи. Ще духа слаб, предимно северозападен вятър.

Минимални температури - между минус 8° и минус 3°, на места в котловините на Южна България до минус 10°- минус 12°; дневните ще се повишат и максималните ще са между 4° и 9°, в София 4-5°.

Уикенд прогноза за времето

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна, без валежи. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 4-7°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава облачно време, почти без валежи. По-късно през деня облачността ще започне да намалява. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра - около минус 9°.

В началото на новата седмица ще продължи да се затопля. Ще бъде и предимно слънчево. В понеделник временни увеличения на облачността ще има над Източна България. Във вторник от северозапад ще се появи висока облачност, която през деня постепенно ще се увеличава и вплътнява, до вечерта ще обхване по-голямата част от страната. В средата на седмицата ще бъде предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд, в планините - от сняг. Отново ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижават.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
503 1

Коментари 1

Добави коментар
хамериканеца

2022.03.13 | 09:17

1
радевата зима в действие,честито!

Добави коментар

Водещи новини