В 17 области е издадено предупреждение за силен вятър утре

  • 29 ноември 2021 21:50

  • 4606
  • 0
В 17 области е издадено предупреждение за силен вятър утре
©

През нощта ще има почти повсеместни валежи. Със силен вятър от северозапад ще продължи да нахлува по-студен въздух и дъждът в много райони ще премине в сняг. Ще се образува и снежна покривка, съобщава НИМХ.

Предупреждение за опасно силни пориви е обявено в 17 области, а в Лудогорието и по планинските проходи – и за опасност от преспи и навявания.

От утре връхлита истинската зима в Северна и Западна България, АПИ с предупреждение

Утре валежите постепенно ще спират, най-късно, едва в края на деня - в североизточните райони от страната. Ще остане ветровито, с умерен северозападен вятър. Максималните температури вече в цялата страна ще се понижат и ще са между 3° и 8°, по Черноморието - между 9° и 12°.

Следобед валежите и на морския бряг ще отслабват и спират. Ще бъде много ветровито с временно силен северозападен вятър, а вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще продължи да вали сняг, по-интензивно - в Централна и Източна Стара планина. Ще се образува дебела снежна покривка и в комбинация със силния вятър ще има условия за преспи и навявания. През деня валежите и там ще отслабват и спират, а облачността ще започне да намалява.

В Европа - под влиянието на обширен многоцентров циклон в по-голямата част от континента и утре ще бъде с валежи, в повечето райони – от сняг. Слънчево ще бъде на Пиринеите и Апенините, където се очаква и затопляне.

У нас, в сряда ще се задържи ветровито. Температурите сутринта в много райони ще бъдат под нулата, но през деня се очаква слънчево време и затопляне. През следващите дни повишението на температурите ще продължи, но отново ще има валежи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4606 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини