Прогноза за времето за първите дни на новата седмица

  • 25 октомври 2021 12:59

  • 599
  • 0
Прогноза за времето за първите дни на новата седмица
© Pixabay

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно и тихо, съобщиха от НИМХ.

Над Източна България ще има значителна ниска облачност. В сутрешните часове на места в низините и около водните басейни ще се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат между минус 2 и 3 градуса, по Черноморието до 10 градуса и на места в котловините ще се образува слана.

Ето какво ще е времето в следващите дни

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще се задържи по-високо от средното за октомври, предаде БТА.

Утре над Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, преди обяд на места с мъгла. Над Източна България ще се задържи предимно облачно и мъгливо. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно и мъгливо време. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 12-13 градуса. Температурата на морската вода е 15 -16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 8 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

В сряда и четвъртък над планинските райони в Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, но в нощните часове и сутрин на места в низините и котловините там ще бъде мъгливо. Над Източна България ще има значителна ниска облачност, по Черноморието ще преръмява. Вятърът ще е от изток-североизток, в сряда предимно слаб, в четвъртък - до умерен. Преобладаващите дневни температури ще са между 10 и 15 градуса, минималните - в западната половина от страната ще са близки до нулата, на изток ще са до 7-9 градуса.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
599 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини