Ето какво ще е времето в следващите дни

  • 24 октомври 2021 15:04

  • 1653
  • 0
Ето какво ще е времето в следващите дни
© Novini.bg

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за октомври. През деня слабо ще се понижи. През нощта над страната ще бъде ясно, а вятърът в повечето райони временно ще стихне, съобщават от НИМХ.

Минималните температури ще бъдат между 1 и 6 градуса, малко по-високи по морския бряг, а в отделни високи полета и котловини, предимно на Западна България, до минус 2 градуса, в София около 1 градус. Утре ще бъде предимно слънчево, но в сутрешните часове на места в низините и котловините ще има мъгла.

Значителни валежи в Източна България днес, вали и в София

Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен и по-късно през деня на крайните източни райони ще се образува ниска облачност. Максималните температури ще бъдат между 9 и 14 градуса, в София около 10 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, но по-късно през деня ще се образува ниска облачност. Вятърът от изток-североизток ще се усили до умерен. Максималните температури ще са 12-13 градуса. Температурата на морската вода е 15-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

Във вторник сутринта ще е студено с минимални температури между минус 2 и 3 градуса, по Черноморието и в югоизточните райони, където ще има значителна ниска облачност - до 6-8 градуса. Дневните температури ще са между 10 и 15 градуса. Над планинските райони в Западна и Централна България ще преобладава слънчево време, но в нощните часове и сутрин на места в низините и котловините там ще бъде мъгливо. Над Източна България ще има значителна ниска облачност, по Черноморието ще преръмява.

Вятърът ще е с източна компонента, слаб до умерен, в сряда в по-голямата част от страната временно ще стихне. Сутрешните температури ще са без особена промяна, а дневните в районите с по-дълго задържащи се мъгли и ниска облачност ще остават под 10 градуса.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1653 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини