Ето какво време ни очаква днес

  • 12 октомври 2021 06:22

  • 1761
  • 0
Ето какво време ни очаква днес
© NOVINI.BG

Ще остане предимно облачно. На много места ще продължи да вали, като в Източна България количествата ще са значителни, а в югоизточните райони ще прегърми. Следобед от запад валежите ще намалеят и ще спрат, а до вечерта на отделни места облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен север-северозападен, в източните райони североизточен вятър.

По Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд, на места количествата ще са значителни. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, късно вечерта вятърът ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са от 15° до 17°. Температурата на морската вода е от 16° до 18°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще има валежи от дъжд, по най-високите части от сняг. Ще духа умерен до силен север-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 2°.

В сряда валежи ще има на малко места. Над по-голямата част от страната облачността ще е по често значителна, но в отделни райони временно ще се разкъсва.

Студено и дъждовно време тази седмица

В четвъртък и петък южно от страната ще премине още един средиземноморски циклон. Отново се очакват повсеместни валежи, на места значителни. Ще духа умерен, в Източна България - временно силен, вятър от изток-североизток. Температурите Западна България ще се понижат и в планинските райони над 700-800 метра е възможно дъждът да се примесва със сняг.

В събота валежите ще спират, облачността ще се разкъсва, но ще остане по-често значителна. Ще духа умерен, в източната половина от страната - временно силен северен вятър.

Последвайте канала на

Калина Христова
1761 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини