Климатолог: Очакват ни студ и дъжд

  • 08 октомври 2021 08:10

  • 2304
  • 1
Климатолог: Очакват ни студ и дъжд
© gettyimages

„Времето ще се подобри, но има време за това. Първо ни очаква лошо време – освен, че ще превалява, ще бъде и много студено. Температурите ще бъдат със 7-8 градуса по-ниски от обичайното. Времето ще бъде по-скоро ноемврийско, а не октомврийско. Това студено време ще се задържи”, заяви в ефира на Нова телевизия климатологът Симеон Матев.

Студеното време ще се задържи около 10-тина дни. Причината за това е студен атмосферен фронт. Според Матев има всички условия за пускане на парното.

В края на работната седмица: Дъжд и бурен вятър

„Днес и утре ще са дните с най-ниски средни температури. След това ще има леко повишение. В средата на следващата седмица отново ще има застудяване, а след това ще започне и плавен преход към по-високи температури. Все пак сме октомври, не може да очакваме много високи температури. Освен студа, дните ще са и дъждовни. Най-големи количества сумарно ще има в западната половина на страната и в южната част”, обясни още климатологът.

Очакват ни ежедневни валежи с прекъсвания до следващия петък. След тях се очаква разведряване. В третото десетдневие на месеца се очакват по-високи средни температури.

Калина Христова
2304 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Clitorolog

2021.10.08 | 09:53

1
Това за студеното идъждовно време го знаем и без този умник. По-добре да млъкнат, че имат поазнаваемост на прогнозата под 15%!

Добави коментар

Водещи новини