Ето какво ще бъде времето тази есен

  • 14 септември 2021 07:56

  • 3173
  • 1
Ето какво ще бъде времето тази есен
© Pixabay

"Няма да стане страшно студено, отиваме към нормалното есенно време. От неделя ни очаква влошаване на времето", посочи в предаването „Тази сутрин“ по бТВ климатологът проф. Георги Рачевпроф. Георги РачевПроф. Георги Рачев е роден в София. През 1979 г. завършва география и втора.

По думите му в четвъртък и петък се очакват 30 градуса и това ще бъде най-топлата част от месеца.

 

"Над европейската територия на Русия в следващите дни се формира един много мощен антициклон. Колко неговите пипала ще бъдат към България предстои да разберем и от това зависи колко лошо ще стане времето следващата седмица", обясни проф. Рачев. Според него градусите ще паднат поне с 10.

"От събота започва тренд на плавно понижаване на максималните температурите, а и максималните ще бъдат доста ниски", добави той.

Времето се променя рязко следващата седмица

"Следващата събота и неделя времето вече ще бъде типично есенно и температурите ще паднат под 19 градуса. По Черноморието температурите също ще паднат и след неделя ще са към 21 градуса", посочи климатологът. По думите му морето ще остане топло чак до декември и ще оказва влияние на климата на крайбрежието.

За първия учебен ден климатологът прогнозира топло, сухо и слънчево време, но с хладна сутрин.

Десислава Станева
3173 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Котарак

2021.09.14 | 09:03

1
Като всяка друга, плюс малко Ковид-19.

Добави коментар

Водещи новини