Зам.-министър на образованието: С ваксинацията ще гарантираме присъственото обучение

  • 09 юли 2021 11:35

  • 865
  • 4
Зам.-министър на образованието: С ваксинацията ще гарантираме присъственото обучение
© Pixabay

Министерството на образованието и науката /МОН/ започна информационна кампания за ваксинирането в системата на предучилищното и училищното образование. Началниците на регионалните управления на образованието провеждат срещи с директори на училища и детски градини от цялата страна, заяви заместник-министърът на образованието и науката Евгения Пеева, съобщи пресцентърът на МОН.

"Нашата цел е да повишим информираността. На тези срещи се опитваме да обясним, че трябва да си гарантираме максимално дълго време присъствено обучение през новата учебна година", коментира Пеева.

Проучване на МОН показа, че едва 4 процента от училищата в страната имат 70 процента ваксиниран персонал срещу Covid-19.

Към 40 процента са ваксинираните, които работят в образователната система

"Огромен дял от училищата имат дори под 30 на сто ваксинирани специалисти. Противно на мнението за висока заболеваемост, се оказа, че преболедувалите не са повече от 15 процента. Общо ваксинираните и прекаралите вируса не правят и половината от персонала, което е далеч от целта за колективен имунитет", е казала заместник-министърът на образованието Евгения Пеева.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
865 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.07.09 | 12:10

4
Задължително бесене на министри дали ще въведем? Полезно е за обществото и няма странични реакции, освен за министъра т.е. под 1 на милион.
XXX

2021.07.09 | 11:55

3
НАЙ-ГОЛЯМАТА ЛЪЖА НА Б.Б Е ЧЕ ИМА ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ И ЧЕ ТЕ ИМАТ НЕЩО ОБЩО СЪС БСП ТЕЗИ ОТ БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА КОМУНИСТИТЕ А ИНАЧЕ ЖИВИ КОМУНИСТИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ ОТ МНОГО ВРЕМЕ НЯМА ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЪЛГАРСКО ЛЯТО (15) АКО ИСКАТЕ ПО ВИСОКИ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ
Идиот Новини.бг

2021.07.09 | 11:45

1
нарича тук протестиращите "лумпени", Радев "тъпа фуражка" и "зелен чорап", а спец-службите " простаци".
Идиот - фашизоид

2021.07.09 | 11:45

2
от Новини.бг, пише тук че негрите не бива да живеят защото са черни, a генералите от армията били разрушители и терористи.

Добави коментар

Водещи новини