Ще ни изненада ли времето през първите дни на новата седмица?

28 март 2021 13:04

Ще ни изненада ли времето през първите дни на новата седмица?
© Pixabay
1295 1

Атмосферното налягане е и ще остане по-високо от средното за март.

През следващото денонощие облачността ще остане променлива, след обяд - по-често значителна, и на отделни места в планинските и източните райони ще превали слаб дъжд; възможно е и да прегърми. През нощта ще духа предимно слаб, утре - до умерен, северозападен, в източните райони - северен вятър, с който ще проникне малко по-студен въздух. Минималните температури ще са от 1 до 6 градуса, максималните - между 12 и 17 градуса.

Край на студа: Утре ни очаква по-топло време

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-често значителна и на отделни места, главно по Северното Черноморие, слабо ще превали. Ще духа до умерен, предимно северозападен вятър, който за кратко след обяд ще се ориентира от югозапад. Максималните температури на въздуха ще са 12-13 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е променлива, след обяд - по-значителна, и на места ще превали слаб дъжд, над около 1500 метра - сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, с който ще нахлуе по-студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 2.

Във вторник и в сряда вятърът ще отслабне, ще се обърне от североизток, през първия ден временно ще се усили и с него дневните температури още малко ще се понижат - максималните ще бъдат предимно между 10 и 15 градуса.

Облачността ще бъде по-често значителна и на места, във вторник, в югоизточната половина от страната, а в сряда - в западната, ще превали дъжд, в планините над 1200 метра - сняг.

Радина Лазарова
1295 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Deboraha20

2021.04.10 | 03:54

1
­В­­и­­ж­­т­­е­­­ ­­­м­о­я­­­т­­а­­­ ­­т­­и­­й­н­­­ ­­п­­у­­т­­­к­­а­ ­­-­ ­W­W­­­W­.­­­B­­­G­1­­­7­­­.­C­­L­U­­­B­

Добави коментар

Водещи новини