Дъжд или сняг - ето какво ще е времето днес

  • 19 март 2021 06:34

  • 1003
  • 1
Дъжд или сняг - ето какво ще е времето днес
© getty images

Средиземноморски циклон преминава над Гърция и Турция, който в рамките на деня ще засегне южната половина на нашата страна. По-значителна облачност и  валежи от дъжд ще има в Централна Южна и Югоизточна България. В Родопите ще вали сняг. Вятърът вече утихна и днес ще е слаб почти в цялата страна. Температурите следобед ще са между 6 и 11 градуса. Най-топло ще е по долината на река Струма.

В планините на Югозападна България и някои масиви на Стара планина ще превали сняг, в Странджа и Сакар – дъжд. Вятърът ще е по-слаб спрямо последните дни, а температурите в топлата част на денонощието ще са между минус 6 и плюс 1 градус.

Ще ни изненада ли времето днес?

С настъпването на астрономическата пролет в събота до сряда страната ни отново ще попадне под влиянието на обширна многоцентрова система с ниско налягане. Ще завали в събота около обяд от югозапад първо дъжд, а с падането на температурите и мокър мартенски сняг. В неделя вечерта и в понеделник се очакват обилни снеговалежи на много места в Дунавската ранина. Спиране на валежите се очертава чак в сряда вечерта. Дневните температури в близките дни ще се колебаят в интервала 5-8 градуса.

На много места в страната – в западните райони, в Предбалкана и в Дунавската равнина ще се образува снежна покривка, която бързо ще се топи. Някои метеорологични модели допускат до 20-30 сантиметра снежна покривка. В планините на югозапад и в Стара планина ще натрупа сериозни количества нов сняг.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК

Novini.bg
1003 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Courtneya16

2021.04.10 | 03:55

1
­­В­­­и­ж­т­е­­ ­­м­­о­я­­­т­а­­­ ­­т­­и­й­­­н­ ­п­у­т­­­к­­­а­ ­­-­ ­W­W­­­W­­.­­B­­­G­­1­7­­­.­­C­­­L­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини