Ще се задържи ли топлото време?

  • 24 февруари 2021 12:22

  • 1492
  • 1
Ще се задържи ли топлото време?
© Pixabay

През нощта над източните райони облачността ще остане значителна и на места там, а след полунощ по Дунав и в отделни котловини, отново ще се образуват мъгли.

Над останалата част от страната ще е предимно ясно. Почти тихо, с минимални температури от минус 2 до 3 градуса, съобщават от НИМХ.

Ето какво време ни очаква днес

Утре над югозападната половина на страната ще е предимно слънчево, след обяд и над североизточната облачността ще намалее. Ще духа слаб вятър, предимно от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 11 и 16 градуса.

Над Черноморието до обяд облачността ще е значителна и на места ще има мъгли. Почти без валежи. След обяд видимостта ще се подобрява, облачността ще намалява. Ще духа слаб североизточен вятър, след обяд ще придобие южна компонента. Максималните температури ще бъдат между 9 и 11 градуса. Температурата на морската вода е 7-8 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по най-високите части и силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

В петък ще е почти тихо.В равнинната част отново ще има условия за ниска облачност или мъгла, в планините и планинските райони ще е слънчево и сравнително топло за периода. През нощта срещу събота в Дунавската равнина ще се появи слаб северозападен вятър. В събота ще духа слаб и умерен северозападен вятър. Облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево време.

Температурите ще останат високи за периода. Към края на деня в Източна България вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще започне да нахлува студен въздух. Облачността там ще се увеличи и на отделни места ще превали слаб дъжд.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1492 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Cheryla20

2021.04.10 | 03:58

1
­­В­­и­ж­­­т­е­­ ­­­м­­­о­­­я­­­т­­­а­­ ­­т­­­и­­й­­н­ ­­п­­­у­т­­к­а­­ ­-­­ ­­W­­­W­­W­­­.­B­G­1­­­7­­.­C­L­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини