Значителни валежи и поледици ни очакват утре

  • 09 декември 2020 13:02

  • 1357
  • 0
Значителни валежи и поледици ни очакват утре
© Pixabay

За утре, 10 декември, от Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ обявиха жълт и оранжев код за значителни валежи и поледици в общо 18 области на страната.

Жълт код за значителни валежи от дъжд е в сила за 10 декември за 8 области от страната и за поледици - в 4 области от Северозападна България. За утре НИМХ издава първа степен - жълт код, за значителни валежи от дъжд в областите: Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен и Бургас. Първа степен - жълт код, за образуване на поледици се издава за утре за областите: Видин, Враца, Монтана и Ловеч.

Оранжев код за значителни валежи е в сила за 6 области в централните и югоизточните райони от страната - за 10 декември. НИМХ издава втора степен - оранжев код, за значителни валежи от дъжд с очаквани сумарни количества за денонощието между 40 и 60 литра на квадратен метър в областите: Смолян, Кърджали, Хасково, Стара Загора, Сливен и Ямбол.

"В Родопите ще има цветен снеговалеж", прогнозират метеоролозите. В предишни години у нас също е имало "цветен сняг", който бил заради циклони, носещи пясък от Сахара, информира БТА.

Novini.bg
1357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини