Вижте прогнозата за времето през следващата седмица

  • 18 октомври 2020 11:54

  • 4590
  • 0
Вижте прогнозата за времето през следващата седмица
© Pixabay

Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за октомври. Облачността ще намалее и над страната времето ще бъде ясно. Вятърът ще отслабне и почти навсякъде ще стихне. Сутринта ще бъде студено, с минимални температури между 2 и 7 градуса, по високите полета и в котловините - и по-ниски, и там ще се образува слана, предаде БТА.

Утре ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове на места в равнините видимостта ще бъде намалена. Максималните температури ще бъдат между 13 и 18 градуса.

Какво време ни очаква днес

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, със слаб вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 17-18 градуса. Температурата на морската вода е около 22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът значително ще отслабне. Максималната температурата на височина 1200 метра ще бъде около 11 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

Във вторник над Източна България ще има значителна облачност, а в югоизточните райони ще има и слаби валежи. В Западна и Централна България времето ще бъде предимно слънчево, ще бъде почти тихо и преди обяд на места в низините ще се образува мъгла. Ще остане доста хладно. Минималните температури ще са между 1 и 6 градуса, и сутринта във високите полета ще има слана; максималните ще са между 12 и 17 градуса.

В сряда ще преобладава слънчево време. Ще започне затопляне, което ще продължи и през следващите дни. На повече места в равнинната част от страната преди обяд ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност.

Какво е времето днес вижте още тук

Novini.bg
4590 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини