Предупреждение за опасно време в почти цялата страна

  • 26 септември 2020 08:12

  • 6016
  • 0
Предупреждение за опасно време в почти цялата страна
© Pixabay

Оранжев код за обилни валежи и вятър е в сила за 3, само за вятър е в сила за 4 области на Бългрия, сочи справка в НИМХ.

Предупреждението за обилни валежи и вятър е в сила за областите Благоевград, Смолян и Кърджали. В тези области ще духа силен южен вятър, ще има градушки.Предупреждението само за вятър е в сила Враца, Ловеч, Габрово и Велико Търново. В районите, разположени в близост до Стара планина ще духа бурен южен вятър, който ще се проявява като фьон - пориви 24-27 м/сек.

Ето какво време ни очаква през почивните дни

Жълт код за обилни валежи и силен вятър е в сила за областите Перник и Кюстендил - там ще духа силен вятър с пориви до 24 м/сек. Ще има и значителни по количество валежи, в отделни райони достигащи 30-45 л/кв. м.

Жълт код за силен вятър е в сила за 18 области. Предупреждението е за областите Монтана, София област и град, Плевен, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Бургас, Варна, Добрич, Шумен, Силистра, Търговище, Разград и Русе. В тези области ще духа силен южен вятър с пориви над 21-24 м/сек.

Жълт код за силно вълнение на морето е в сила за областите Добрич и Варна. Вълнението на морето в тези области ще бъде 3-4 бала, като за област Добрич предупреждението е и за вятър от югоизток до 12-17 м/с, пориви до 20 м/с (6-7, пориви 8 бала по Бофорт).

Радина Лазарова
6016 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини