Проф. Рачев разкри какво ще е времето до края на август и с какво време идва септември

Времето през август ще бъде много хубаво. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

Вятърът по Южното Черноморие през следващите седмици ще отслабне, но пак ще бъде около 8-10 м/с, особено в обедните часове. Това няма да попречи на хората да изкарат прекрасни дни на брега на морето, добави той.

Отново се наблюдава разделение между Западна и Източна България. София и Югозападна България изпълниха месечната норма на валежите, а на изток не е капнала и капка дъжд. Това създава висока степен на пожароопасност. Месецът ще завърши като сух в Източна България, а в Западна България с нормални и над нормалните валежи. Ще продължава бъде топло и се очаква месечната аномалия да бъде надхвърлена с два градуса, посочи проф Рачев.

Множество сигнали за колабирали от жегите хора

Септември месец ще бъде топъл и отново сух. По-сухо време на изток, с нормални валежи в Западна и Централна България. Отново с около градус и половина по-топло от нормалното. Докъм 15 септември времето ще е перфектно за море, заяви климатологът.

По думите му мъртвото вълнение е характерно за август месец и не е опасно, стига да не се изпада в паника. Ако попаднеш в мъртво вълнение, в никакъв случай не трябва да плуваш към брега – това е убийствено, защото не можеш да изпревариш дръпването на водата навътре в морето. Плува се настрани – 10-15 метра вляво или вдясно и излизате от мъртвото вълнение и стигате до брега без никакъв проблем, каза още проф. Георги Рачев.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК

По публикацията работиха Галя Георгиева и Константин Веков

Коментари

 1. 2020.08.10 | 16:56
  Този смешник взе и от водно спасяване да разбира. Ама то всички статии тук са такива.
 2. 2020.08.10 | 16:26
  Времето ще е преобладаващо
 3. 2020.08.10 | 15:58
  Социалистите така правят икономическите прогнози и анализи както Рачев прогнозата на времето. Затова фалираха България три пъта за 20 години.
 4. 2020.08.10 | 15:57
  нещастен комунистически илитерат
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Времето

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет