Пороен дъжд наводни улиците във Варна

15 юни 2020 15:55

Пороен дъжд наводни улиците във Варна
© Булфото
1174 0

Пороен дъжд наводни улици и затрудни движението във Варна през последния час.

Преминаването по някои от булевардите в града е почти невъзможно заради големите количества, които се изсипват, съобщават потребители в социалната мрежа Фейсбук.

Най-критично е положението в района на ул. "Девня", където десетки автомобили са закъсаха по пътните платна. В района на обръщалото на автобусите край Сточна гара също е имало закъсали автомобили. Проблем е имало и в подлеза Шипка.

Проблемният участък от бул. "Левски" в района на кръстовището с бул. "Осми приморски полк" и днес се наводни.

Дежурни екипи от Община Варна и фирмата, която поддържа дъждовната канализация, са реагирали на сигнали за наводнени участъци, вследствие на проливния дъжд, съобщават от отдел „Дейности по защита на населението“ към Община Варна.

Общо 14 сигнала са постъпили днес до 16,30 ч. на дежурния телефон за наводнени пътни участъци, закъсал автомобил на ул. „Девня“ и наводнени гаражи. Всички зони са обходени от служители на общината.

По данни на НИМХ – Варна днес между 14 и 16 часа са паднали 23 литра дъжд на квадратен метър, което е половината от средомесечната норма за юни.

 

Припомняме, че вчера в морската ни столица паднаха 38 литра на кв/м. Движението в града беше блокирано, а улиците бяха наводнени.

Novini.bg
1174 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар