Над 12 000 мълнии са паднали вчера у нас

  • 10 юни 2020 20:25

  • 1351
  • 0
Над 12 000 мълнии са паднали вчера у нас
© gettyimages

Десетки градове в България станаха свидетели на силни бури, градушки и гръмотевици. Експерти напомнят, че през този месец традиционно падат най-много мълнии у нас.

Те допълват, че само за вчера техният брой е над 12 000, съобщава БТВ.

Мълния уби дете край село Гурково

Според експерти по мълниезащита близостта до едри селскостопански животни на открито е един от най-рисковите фактори при гръмотевична буря. Защото да ги порази мълния е много по-възможно отколкото при хората. Ако сте на открито, застанете на едно място с прибрани крака и изчакайте бурята да отмине. По възможност се отървете от часовника, чадъра или телефона си.

Ако сте вкъщи, затворете вратите и прозорците и не излизайте на терасата. Ако сте извън дома, изключете електрическите уреди преди излизане.

Тежкият инцидент край село Гурково вчера се случва в местност на два километра от населеното място. Момчето е помагало на своите родители да приберат животните. "Спешна помощ" получава сигналa за инцидента в 20,15 ч., като малко по-късно екипът пристига на мястото край Гурково. Когато медиците пристигат, детето вече е било починало.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1351 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини