Уикенда времето ще ни изненада

  • 28 февруари 2020 14:44

  • 1517
  • 0
Уикенда времето ще ни изненада
© Pixabay

През нощта над Западна България облачността ще се разкъса, над източната част от страната - ще се задържи значителна, с валежи от дъжд, в планинските райони - от сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Минималните температури ще са между минус 2 и 3 градуса, предаде БТА.

Утре над Западна България ще бъде предимно слънчево. Над Източна България преди обяд облачността ще е значителна, в североизточните райони на отделни места все още ще превалява дъжд. След обяд и там ще е без валежи, облачността ще намалее до незначителна. В сутрешните часове ще духа предимно умерен северозападен вятър, който през деня ще отслабва и ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 7 и 12 градуса.
По Черноморието преди обяд облачността ще е значителна, след обяд ще намалява до незначителна.

По северното Черноморие преди обяд ще превалява дъжд. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 9 и 11 градуса. Температурата на морската вода ще е 8-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
В планините ще е облачно, преди обяд в масивите от Западна България ще вали сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт, който след обяд в масивите от Западна България ще се ориентира от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3 градуса, на 2000 метра - минус 4 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде близко до средното за месеца.

В неделя със слаб до умерен вятър от юг-югозапад ще започне бързо затопляне и максималните температури ще достигнат, на места и ще надхвърлят, 15 градуса. Минималните ще бъдат около нулата. Облачността от запад, средна и висока, ще се увеличи и в понеделник, 2 март, ще бъде променлива. Само на отделни места са възможни слаби и краткотрайни превалявания. Повишението на температурите ще продължи.

Подробна прогноза следете тук.

Последвайте канала на

Novini.bg
1517 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини