Опасно време в следващите 48 часа: Снежни виелици в цялата страна

  • 05 февруари 2020 07:30

  • 3843
  • 1
Опасно време в следващите 48 часа: Снежни виелици в цялата страна
© Pixabay

Ще бъде облачно и ветровито. Ще вали дъжд, в Предбалкана и по високите полета на Западна България сняг, но с понижението на температурите през деня и през нощта срещу четвъртък дъждът в цялата страна ще премине в сняг.

Значителни ще бъдат снеговалежите в Родопите, а през нощта срещу четвъртък в Предбалкана и Североизточна България. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който към края деня в Източна България ще започне да се ориентира от север и в североизточните райони още ще се усили. Ще има виелици и навявания. Без валеж ще се задържи почти през целия ден в северозападните райони от страната.

Към 14 часа температурите ще бъдат между 2 и 7 , в София около 2 градуса, съобщава БТА, цитирайки НИМХ.

Жълт код е в сила за днес в цялата страна – има опасност от снежни виелици, навявания, очакват се усложнения в трафика, възможно е затваряне на пътища и планински проходи.

 

 

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка от Пътна полиция вчера призоваха да не се тръгва на път без подготвен за зимата автомобил. Всяка една кола да има достатъчно гориво, подходящи гуми, качествен антифриз, надежден акумулатор, вериги, въже, резервна гума, лопатка, а шофьорите да имат фенерче и зареден мобилен телефон.

 

Цялата техника е в готовност заради очаквания снеговалеж

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3843 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ивайло

2020.02.05 | 15:34

1

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

Добави коментар

Водещи новини