Вижте какво време ни очаква днес

Мъгла и ниска слоеста облачност ще има днес в низините, котловините и около водоемите. На много места в страната понижената видимост ще се задържи почти през целия ден – покрай река Дунав, по поречията на Струма, Марица и Тунджа. Температурите в тези райони ще са по-ниски – между 2 и 7 градуса. В останалата част на страната – в планините и Предбалкана – тихо и слънчево с температури до 10-12 градуса.

Мъглите, температурните инверсии и безветрието създават условия за натрупване на замърсители в атмосферата. Почти в цялата страна концентрацията на фини прахови частици е над нормите. Сравнително по-замърсен въздух рано тази сутрин се отчита във Видин, Русе, Горна Оряховица и Варна. Вятър ще раздвижи ниските атмосферни слоеве в източната половина на страната в петък, в останалата част на България това ще стане  в началото на новата седмица.

Слънчев вторник

До края на седмицата времето няма да се промени особено. Остават условията за мъгли и ниска облачност. Температурите ще паднат с някой-друг градус в петък в източна България. По-осезаемо захлаждане – в неделя и в началото на новата седмица.

Най-актуалната прогноза за времето можете да видите ТУК.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Времето

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет