С какво време идва юли – най-топлият месец? (видео)

  • 27 юни 2018 09:17

  • 70774
  • 1
С какво време идва юли – най-топлият месец? (видео)
© Novini.bg

Юли месец започва с топлина. Още от петък ниските температури ще изчезнат и на тяхно място ще се установи доста по-топло време, с максимални температури над 25-28 градуса, но следобедните часове ще има превалявания. Това каза пред Novini.bg климатологът доц. Георги Рачев.

От 1 до 4 юли ще има много слънце и топлина. След това отново ни очаква един период от 3-4 дни, в които ще има слабо захлаждане и кратковременни валежи. Юли месец се очаква да бъде с нормални температури. От доста време не съм давал прогноза за месеца с нормални температури – а юли е най-топлият месец навсякъде в България, със средномесечни температури между 22 и 25-26 градуса в най-южните райони, заяви доц. Рачев.

Валежите ще продължават да бъдат с петнист характер, каквито са летните валежи. Очаква се да бъдат в нормата, малко над нормата се очаква да бъдат в Западна България, а малко по-малко валежи в Източна България, посочи климатологът.

Топли вълни ще има, но глобалната прогноза за Балканския полуостров и специално за България е, че няма да има продължителни жеги от порядъка на седмица, на десет дни. Ще има високи температури, при всички случаи юли месец ще отчете близо до 40 градуса, но това ще бъде за сравнително кратък период от време. Повече от седмица не се очакват екстремни прояви на продължително задържане на максималните температури над 35 градуса, каза още доц. Георги Рачев.

Каква е дългосрочната прогноза за август и септември и отмина ли периодът на градушките – вижте във видеото:

По публикацията работиха Галя Георгиева и Константин Веков

 

Последвайте канала на

Novini.bg
70774 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.06.28 | 21:27

1
Иде времето на промяната, вече не се търпи тоя седесарски режим.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини