Силен леден дъжд се изсипа над столицата (видео)

  • 20 март 2018 16:38

  • 27273
  • 0
Силен леден дъжд се изсипа над столицата (видео)
©

Астрономическата пролет настъпва днес, но времето ни поднесе изненада. Над София се изви гръмотевична буря, последвана от суграшица (леден дъжд).

Минути преди бурята, небето притъмня, последваха няколко гръмотевици. Дъждът бързо наводни улиците на града, а градинките се покриха с лед.

По-рано днес във Варна също валя дъжд, суграшица, но и сняг на парцали. Заради топлото времето обаче не се образува снежна настилка.

Припомняме, че синоптиците познаха, че силен циклон ще нахлуе в страната в следващите дни и ще донесе много дъжд, студ и дори сняг. Лошото време дори ще остане така цели седем дни. В събота се очакват минимални температури от минус 5 в София и до минус 8 в Северозападна България. Максималните ще стигнат едва 2 градуса в Смолян и до 9 градуса в Ямбол и Благоевград, сочи прогнозата на синоптиците от НИМХ при БАН. Температурите ще продължат да падат и на много места в Северна България и по високите котловинни полета на Запад ще завали сняг. В останалата част от страната – дъжд. Дневните температури ще са в много широки граници: между 2° и 5° в Северна и 9° и 14° - в Южна България.

Какво ли още ни е подготвила Баба Марта до края на месеца?


 

 

Последвайте канала на

Novini.bg
27273 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини