Вятър със скорост 70 км в час духа в област Хасково

  • 30 октомври 2017 10:55

  • 825
  • 0
Вятър със скорост 70 км в час духа в област Хасково
© Getty Images/Guliver

В Хасково и областта през изминалата нощ първо е регистриран щорм със скорост на вятъра 55 км. в час, а след 8,45 часа тази сутрин тя е нарастнала на 70 км. в час, съобщиха от местната хидрометереологична обсерватория. Отделни пориви на вятъра са и с по-голяма сила.

Заради причинена от силния вятър авария без ток е село Въгларово в община Хасково, информираха от областната администрация. От сутринта екипите на електроразпределителното дружество работят по аварията. Те са прогнозирали, че захранването на селото ще бъде възстановено най-късно до обяд.

В Хасково има счупени клони на дървета. Вятърът е отнесъл и тенекиен покрив на улица "Добруджа", нанесени са материални щети. Няма сигнали за по-сериозни инциденти, причинени от бурния вятър, уточнява пресцентърът на областта.

В цялата област ще се задържи ветровито и хладно през целия ден. Заради сигурността всички предмети от первазите на прозорците и терасите да бъдат прибрани, за да се избегнат нежелани инциденти, призовават от държавната администрация. Обявен е жълт код.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
825 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини