Жълт код за студ в цялата страна утре

  • 26 януари 2017 20:18

  • 36918
  • 1
Жълт код за студ в цялата страна утре
© Getty Images/Guliver

Жълт код е обявен за 27 януари в цялата страна заради ниски температури. Сутринта минималните температури ще са предимно между минус 11° и минус 16°, на места и по-ниски. Максималните също ще остават отрицателни.

През следващото денонощие атмосферното налягане ще се понижава, но ще остане по-високо от средното за януари. През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо.

През деня на много места в страната ще има ниска слоеста облачност или мъгла. Около и след обяд видимостта ще се подобрява, а облачността, главно в Западна България, ще се разкъсва. Ще духа слаб, в североизточните райони – до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между минус 6° и минус 1°, в местата с по-трайна мъгла и по-ниски, съобщава "Фокус", позовавайки се на информация от НИМХ-БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно облачно. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са от минус 1° до 2°. Температурата на морската вода е 2-4°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен по върховете и силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 8°.

През почивните дни и в понеделник съществени валежи не се очакват. Сутрешните температури ще остават сравнително ниски, в повечето места между минус 11° и минус 6°, а дневните най-често ще са между минус 1° и 4°.

В планините и планинските райони, както и след обяд, ще има и слънчеви часове, докато на много места в равнинната част от страната, ще бъде с мъгла или инверсионна облачност, които покрай река Дунав и на места в Източна България ще се задържат през целия ден - там и дневните температури ще остават по-ниски. От ниската облачност в отделни райони ще превалява съвсем слаб сняг.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
36918 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Коста

2017.01.27 | 10:44

1
Доста преиграха този път!Тази сутрин, 27.01, на повчето места в София беше между -7 и -10 градуса. Доста далеч от очакваните -17 на някои "големи" метеоролози знаещи да гледат само глупави РС модели!

Добави коментар

Водещи новини