Облачна и мъглива ще е съботата

  • 26 ноември 2016 07:09

  • 6462
  • 0
Облачна и мъглива ще е съботата
© Getty Images/Guliver (aрхив)

Разкъсана и предимно значителна ще е облачността. Ще се задържи почти тихо и на много места в низините и котловините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Повече слънце ще има над Горнотракийската низина и югоизточните райони от страната. Минималните температури ще са от минус 2 градуса на места в Южна България, където ще е ясно, до 3-5 градуса в Северна България и по Черноморието. Максималните температури в повечето места ще са между 7 и 12 градуса.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца.

Преди обяд по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд облачността ще се разкъса до предимно слънчево. Максималните температури ще са 10-12 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините облачността ще е разкъсана, предимно значителна. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от югозапад. Привечер от запад облачността ще започне да се увеличава - отначало средна и висока. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

В неделя ще духа слаб до умерен вятър от югозапад-запад. Видимостта ще се подобри и временно ще се затопли. Облачността ще е променлива, на места слабо и за кратко ще превали. Още през нощта срещу понеделник, с усилване на вятъра, особено в Северна България, от северозапад ще започне да нахлува студен въздух. Облачността ще се увеличи и в понеделник ще бъде предимно значителна, на места ще има и превалявания. С продължаващото бързо застудяване през деня температурите ще се понижават и в северозападната част от страната дъждът ще преминава в сняг, но валежите ще са предимно слаби.

Последвайте канала на

Десислава Станева
6462 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини