Код "оранжево" за готовност за борба с пожари в 8 области

  • 06 август 2015 19:23

  • 1855
  • 1
Код "оранжево" за готовност за борба с пожари в 8 области
© Булфото

Код "оранжево" или трета степен за готовност за борба с пожарите, е определен за 8 области днес, утре и вдругиден.

Това са Велико Търново, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен и Кърджали, коментира пред БТА доц. Илиан Господинов от НИМХ-БАН, който е автор на карта за пожароопасността в отделните области, публикувана в информационния сайт на научната организация.

Картата показва степента на пожароопасност, която е за възникване и борба с вече възникналите пожари. По думите му през следващите дни не се очаква максималната степен на пожароопасност - код "червено", която се определя при много силен вятър.

Информацията се основава на автоматичната система за оценка на условията за пожароопасност към момента, както и прогнозата за следващите два дни. Тя е предназначена за Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", уточни Господинов.

Той отбеляза, че условията за пожароопасност в Югоизточна България са се облекчили заради валежите. Метеорологът коментира, че оскъдните валежи в Източна и Югоизточна България през това лято, наличието на суха растителност и умереният североизточен вятър са усложнили условията за пожароопасност.

Последвайте канала на

1855 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.07 | 16:18

1
Търсете главния виновник , глупака пожарникар ТИКВАТА ! Той е бандита , който убива и затрива БЪЛГАРИЯ ! Забелязан е да прибягва с турски уйй в гъза и американски в устата ! При БИРАТААААА ! НЕЗАБАВНО !

Добави коментар

Водещи новини