Жега! Днес термометърът удря 40 градуса

  • 20 юли 2011 06:10

  • 1431
  • 0
Жега! Днес термометърът удря 40 градуса
©

Дневните температури ще достигнат 35-40 градуса.

Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, до умерен. По-късно след обяд над Западна България, а към полунощ над централните и североизточните райони от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност. На места ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Интензивни ще са преваляванията привечер и около полунощ в отделни райони на Северна България и в планините. Ще има условия и за градушки.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за юли и още ще се понижава.

Над планините ще бъде твърде топло с температури на 1200 метра - около 28°, на 2000 метра - около 21°. Ще преобладава слънчево време. Късно след обяд над масивите от западната половина на страната ще се развива купесто-дъждовна облачност, на места ще има гръмотевични бури с краткотрайни, но интензивни валежи. Вятърът през деня ще е от юг, югозапад отначало умерен привечер ще се усили, а през нощта срещу четвъртък с тенденция да се ориентира от запад-северозапад.

По Черноморието ще бъде слънчево с високи температури - максималните до 30-33°. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Температурата на морската вода от 26° край Шабла, до 28° край Бургас. Вълнението на морето ще бъде до 1 бал, привечер по южното крайбрежие ще се усили.

Последвайте канала на

Весела Найденова
1431 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини