Отвличане, измъчване и разстрел: съдът пусна под "домашен арест" сина на бивш финансов министър

  • 12 септември 2024 14:05

  • 2747
  • 7
Отвличане, измъчване и разстрел: съдът пусна под "домашен арест" сина на бивш финансов министър
© Булфото, архив

Софийският апелативен съд пусна под "домашен арест" Петър Александров, син на покойния бивш финансов министър Стоян Александров, предаде репортер на "Фокус".

Младият мъж, който бе в ареста от началото на годината, е задържан по обвинение, че е участвал в жестоко убийство на длъжника на баща си Кирил Русев. 

Отвличане, измъчване и впоследствие – разстрел. Това се е случило с 49-годишния Кирил Русев в първите дни на новата година. В основата на престъплението по всяка вероятност стоят неуредени финансови взаимоотношения. 

Припомняме, че Кирил Русев се свърза преди 8 години с журналисти и разказа за лихварска дейност, която развива Стоян Александров. Тогава Александров е на ръководна позиция в банка и предлага на бизнесмени в нужда да им дава заеми, но не от банката, а от лични средства. Лихвите са огромни и са скрити в официално подписани договори.

Русев се подписал, че получава 306 800 долара, но твърди, че Александров му превел по банков път едва 260 000. Подписали и запис на заповед за 40 000 долара. За да гарантира, че ще върне парите, Русев ипотекирал пред нотариус игрална зала с бар в полза на бившия финансов министър.

Обвинените за убийството на Кирил Русев: Искаме по-лека мярка, за да си гледаме семействата и бизнеса

Бизнесменът не успял да върне парите на Александров. По бързо производство частен съдебен изпълнител обявява за публична продан ипотекирания му имот. На търга се явява единствено Стоян Александров и го купува. А цената е двойно по-ниска от експертни оценки, доказва с документи длъжникът.

Прокуратурата започва разследване срещу бившия финансов министър Стоян Александров за лихварство. През 2020 КПКОНПИ иска да му се отнеме на незаконно придобито имущество на обща стойност 10 376 874,55 лв. заради лихварска дейност. Предоставените кредити са общо 13 в размер на 906 400 лв. и 9 955 579,88 евро, посочват от комисията.

Днес съдът констатира, че от март досега разследването на престъплението се води мудно и неритмично и има неоправдана пасивност на процесуално-следствените действия. Решението е окончателно и не подлежи на жалба или протест.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
2747 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2024.09.12 | 16:12

7
Под формата на демокрация, се развъдиха такива безобразия, че човек се чуди да плаче ли или да се смее!Господа, знайте,че има ВИДЮВ ден

2024.09.12 | 16:09

6
Да за всеки има божие възмездие, само че пострадалият това не го топли!

2024.09.12 | 16:07

5
Ако е от простолюдието до сега ще са го утрепали!А гавазинът си отива и в къщи!

2024.09.12 | 16:01

4
ГОСПОД ЩЕ ВИ СЪДИ ВСИЧКИТЕ ИЗРОДИ УНИЩОЖИЛИ БЪЛГАРИЯ. ВМЕСТО ДА Е В ЗАТВОРА УБИЕЦА Е НА СВОБОДА. ВИЕ ЗА КАКВО ПРАВОСЪДИЕ ГОВОРИТЕ.
Зубли

2024.09.12 | 14:18

1
Всички знаем какво прави корумпирания съд и за това се бавят делата за да се пускат престъпниците. Те си плащат на съдиите все пак.
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !

2024.09.12 | 15:42

3
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако ти налагат ЛГБТ и хомосексуализма - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ! ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР!
Пинош

2024.09.12 | 14:19

2
Вместо да е вече във затвора, убиец се пуска на свобода да си гледал семейството и бизнеса? Тези са за затвор всички!

Добави коментар

Водещи новини