Младежите на ВМРО алармират прокуратурата за скандален рекламен клип на Диона

  • 28 август 2024 16:49

  • 345
  • 1
Младежите на ВМРО алармират прокуратурата за скандален рекламен клип на Диона
© ВМРО

Сигнал за внушаване на употребата на наркотични вещества чрез реклама на енергийна напитка от чалга изпълнителката Диона изпратиха от Националния младежки комитет на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа до прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на партията.

Изразяваме острото си възмущение и категорично осъждаме действията, свързани с рекламата и разпространението на енергийната напитка „Sniff Bull“, осъществявана от чалга изпълнителката Диона. Тази реклама не само представя продукта по начин, който наподобява употребата на наркотични вещества, но и изпраща пагубно послание към младите хора в България, които и без това са изложени на сериозен натиск и опасности, свързани с наркотичната култура, пише в сигнала председателят на НМК Христо Иванов.

В ситуация, в която употребата на наркотици сред младите хора в България е тревожно висока, подобен маркетингов подход е безотговорен и неприемлив. Вместо да осигурим безопасна среда и адекватно образование за рисковете, свързани с наркотичните вещества, позволяваме рекламата на продукти, които открито имитират тези практики и ги представят като „безвредни“ и дори „законни“. Това не е нищо друго освен пропаганда на употребата на наркотици, маскирана като безобидна реклама.

С особено притеснение отбелязваме, че тази реклама е насочена към млади хора, които вече са подложени на натиск да употребяват наркотични вещества, за да се впишат в определени социални кръгове. Употребата на такива вещества често води не само до зависимост, но и до опасни поведения, които застрашават здравето и живота на младите хора. В България липсват елементарни механизми като „drug checking“, които биха позволили проверка на съдържанието на подобни продукти, което допълнително увеличава риска от тежки последствия. 

Диона отново скандализира - шмърка енергийна напитка

В конкретния случай, рекламата на „Sniff Bull“ е не просто урок по шмъркане; тя е циничен опит да се нормализира и дори да се възхвалява подобно поведение. Не е направен дори елементарен опит да се предупредят потребителите за рисковете от ползването на една и съща тръбичка, което показва тотална липса на загриженост за здравето на младите хора.

От НМК на ВМРОВМРОВМРО – Българско национално движение (ВМРО–БНД) е националистическа българска политическа категорично осъждат тези действия и призовават компетентните органи да предприемат незабавни мерки за прекратяване на разпространението и рекламата на този продукт. Време е да спрем пропагандирането на употребата на наркотични вещества и да поставим здравето и безопасността на нашите деца и младежи на първо място. Не може и не трябва да се толерира подобна безотговорност, пише още в сигнала. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
345 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ха, ха, ха

2024.08.28 | 17:06

1
продавачите на паспорти от МВРО какво са се разквичали?

Добави коментар

Водещи новини